Menu

Jak řeší firemní stravování Praha, a jaké má problémy firemní stravování na Praze

0 Comment


Asi nikdo nebude rozporovat fakt, že i zaměstnanci musí jíst. Koneckonců mají i ze zákona nárok na přestávku na jídlo v délce minimálně půl hodiny, která nesmí být zařazena na začátek ani na konec pracovní doby. A ačkoliv se najdou lidé, kteří oběd vynechávají, přesto se najde mnoho lidí, zvláště ve fyzicky náročnějších profesích, kteří bez něj být nemohou.

zaměstnanci u stolu
 
Otázkou tedy je, jak tento problém vyřešit. Někteří lidé si nosí oběd z domova, či si během oné pauzy skočí do blízkého krámku koupit něco k zakousnutí, avšak ne všichni mají tu možnost. Například ti, co pracují v průmyslových halách na okraji města, mají problém, neboť v okolí obvykle žádné příhodné krámky nejsou. A to platí i o Praze.
 
Mohlo by se zdát, že naše hlavní město něčím takovým netrpí. Koneckonců, když jej navštívíte, vidíte obchody na každém rohu. To je pravda, avšak v odlehlejších okrajových částech, kde naprostá většina těchto komplexů stojí, je tomu jinak. Proto je firemní stravování Praha poměrně oblíbené. Umožňuje zaměstnancům se dobře najíst, ačkoliv jsou dále od obchodu, případně nemají kuchyňku, kde by si mohli jídlo ohřát.
 
Avšak firemní stravování na Praze má své zvláštnosti. Ty vyplývají především z její velikosti. Firmy, které jídlo přiváží, se jej snaží dodat ještě teplé. Avšak co když si jej objedná někdo z druhého konce města? Než se dostanou na místo, zvláště ve špičce, pak bude vše dávno studené.

jídelna se zaměstnanci
 
Tento problém řeší tím, že mají okruh, kam zaváží. Ten mají uveřejněný na svých internetových stránkách. Na zaměstnavateli je pak najít takovou, která zaváží i do místa, kde je jeho firma. To samozřejmě nemusí být vždy jednoduché, avšak věřte, že zaměstnanci to ocení. A čím jsou spokojenější, tím lepší výkon podají. Čím lepší výkon podají, tím víc toho vyrobí, a tím větší bude i zisk. A o to jde hlavně, ne?