Menu

Je zářivka pod linku dobrý nápad?

0 Comment


Není pochyb o tom, že na práci potřebujeme dobře vidět v kteroukoliv denní či noční dobu. Zvlášť důležité je to v případě, že děláme činnost, která vyžaduje preciznost a práci s drobnými dílky a detaily. Za jednu z takových lze považovat i vaření.různé typy závěsného osvětlení
 
Asi každá hospodyňka chce, aby na to, co při vaření dělá, dobře viděla. Je to nutné zvláště proto, že pracuje s noži i jinými ostrými nástroji a často krájí suroviny na malé dílky. Dobrá viditelnost je tedy základním předpokladem k tomu, aby se vyhnula poranění a aby vše vypadalo tak, jak má.
 
Zbývá tedy otázka, jak kuchyň dostatečně dobře osvětlit. Klasický stropní lustr je samozřejmostí, avšak někdy jeho světlo nestačí, zvlášť když jej kuchař či kuchařka blokuje svým tělem. Řešením může být zářivka pod linku https://www.lightpark.cz/led-zarivky/, která byla kdysi součástí každé panelákové kuchyně.
 
Asi si ji ještě pamatujete, bývala umístěna pod horními skříňkami a zasahovala přes celou pracovní desku. To umožňovalo dobrou viditelnost, a vzhledem k tomu, že vaření obvykle není proces na pět minut, zvláště ne takové, které vyžaduje tak jemnou a pečlivou přípravu, že je zapotřebí ještě další světelný zdroj, příliš nevadí ani fakt, že chvíli trvá, než se světlo plně rozzáří.
 
Jedná se totiž ve své podstatě o trubici naplněnou plynem, který při vyšších teplotách začne svítit. A je samozřejmé, že nějakou dobu trvá, než se celý objem plynu zahřeje na dostatečnou teplotu. U některých typů to trvalo až deset minut, avšak určité světlo bylo produkováno prakticky od začátku.visící slabě rozsvícené žárovky
 
Výhodou byl také fakt, že vzhledem k tomu, že světlo zářivek není ostré, neoslňovalo kuchaře ani v případě, že se náhodou podíval přímo do něj.
 
V dnešní době tento typ osvětlení vyšel z módy a již jej prakticky nikde nenajdete. Stýská se vám po něm, nebo jste jej nikdy nepoužili?